HARMONIE KASTEL

Taptoe Oostende


Het beste van de wereld in Oostende – Internationaal muziek evenement

  Harmonie Kastel neemt je mee op een uniek muzikaal evenement. Het grootste en meest plezierige internationale indoor muziekevenement in België. Bands en artiesten, van kleine groepen tot grote namen, komen samen in één arena. Beleef samen met ons een onvergetelijke avond in Oostende met de Internationale Taptoe België.

Een gezamenlijke busreis heen en terug naar Oostende + een ticket voor de taptoe.

Zaterdag 7 oktober 2023 vertrek te Kastel om 18:00, terugkomst plannen we rond 00:00

DE INSCHRIJVINGEN ZIJN AFGESLOTENINTERNATIONAL TATTOO HIGHLAND DANCERS

Als je als Highland Dancer wilt meedoen aan de “Internationale Taptoe België” zul je hiervoor eerst moeten solliciteren bij, de van oorsprong uit Nieuw-Zeeland afkomstige, Crystel Benton. Uit alle aanmeldingen selecteert Crystel de allerbeste dansers welke afkomstig zijn uit Schotland, Engeland, Canada, Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Highland Dancing is een dansstijl die in de 19e en 20e eeuw in de Schotse Hooglanden is ontwikkeld als onderdeel van wedstrijden bij openbare evenementen zoals de Highland games. De dansers dragen gespecialiseerde schoenen die ‘ghillies’ worden genoemd. Highland Dancing wordt vaak uitgevoerd met begeleiding van doedelzakmuziek. Tijdens de “Internationale Taptoe België” zullen de “International Massed Pipes & Drums” deze begeleiding op zich nemen. 

SHOWKORPS WILLEN IS KUNNEN (WIK) - OOSTENDE

Uitgedost in kleurrijk uniform is Showkorps Willen is Kunnen (WIK) een graag gezien gast in binnen- en buitenland. Op de pupiter staat pop-, jazz-, rock- en filmmuziek. De moderne strakke drumline springt meteen in het oog en wordt bijgestaan door een uitgebalanceerde harmonieuze brass-sectie. Het melodisch percussie-instrumentarium maakt het voorkomen van dit topkorps compleet. Al sinds 1951 staat Showkorps WIK op de Europese taptoevelden en speelt het keurige en publieksgerichte optochten. Het publiek kijkt, aanschouwt en geniet, want WIK is niet zomaar een voorbij marcherende muziekgroep. De groep staat garant voor een totaalbeleving waar alle zintuigen van genieten. Een vijftien minuten durende show is het jaarlijkse hoogtepunt en het product waar WIK zichzelf telkens mee op de kaart zet als topkorps in België. Na 40 georganiseerde bandshows, meer dan 1500 optredens in binnen- en buitenland en met een kast vol prijzenbekers, kan het niet anders dat Showkorps WIK een begrip is geworden in de showkorpswereld.

INTERNATIONAL TATTOO MASSED PIPES AND DRUMS

Mistflarden hullen de Arena in een mysterieuze duisternis. “By the center, quick march!” klinkt het achter de poort, gevolgd door het typische geluid van de Schotse snaredrums. In de verte klinken de doedelzakken. Het geluid van ‘Pipes & Drums’ zwelt aan, steeds harder en harder. Een imposante formatie van doedelzakspelers en drummers, in traditioneel uniform, marcheert door de kasteelpoort de Arena in. Ook voor deze 10e editie van de “Internationale Taptoe België” is men er weer in geslaagd een internationaal gezelschap samen te stellen met doedelzakspelers en drummers uit Ierland, Engeland, Schotland en Nederland. De leiding zal ook dit jaar in handen liggen van, de internationaal bekende Drum Major, Geertjan van Rooij.

TVEIT UNION MUSIKKORPS NOORWEGEN

Tveit Union Musikkorps is een marchingband met muzikanten tussen de 15 en 50 jaar oud. Ze geven concerten en treden op bij lokale evenementen, maar het belangrijkste focusgebied ligt bij exercitie, taptoe’s en marsmuziek. Tveit Union Musikkorps komt uit Kristiansand, Noorwegen. Ze staan bekend om hun nauwkeurige en militaire stijl van marcheren. De afgelopen jaren heeft de band deelgenomen aan taptoe’s in Frankrijk (Tattoo Saint-Quentin 2017), Duitsland (Bremen Tattoo 2019, Berlin Tattoo 2017 en 2022), Denemarken (Ringriderfesten i Sønderborg 2016, 2018 en 2022) en Rusland (Spasskaya 2019). Daarnaast zijn ze regelmatig te vinden op veel locaties in Noorwegen. In 2020 en 2021 waren ze winnaar van de Noorse VIVO-competitie.

K&G LEIDEN NEDERLAND

De Show- and Marchingband K&G is opgericht in 1928 en sinds de jaren ’70 uitgegroeid tot een orkest met een bezetting van trommels, slagwerk, piccolo’s, dwarsfluiten, saxen, trompetten, trombones, baritons en sousafoons. Het orkest heeft in zijn 95-jarige bestaan deelgenomen aan vele optochten, defilés en taptoes in binnen- en buitenland en waren diverse malen te zien tijdens tv optredens (o.a. Opening Nederland 3, André van Duijn show, Kerstshow met André van Duijn en Simone Kleinsma, 5 mei Bevrijdingsconcert, Koninginnedag in Leiden, Mini Voetbal Show, Taptoe Breda, Eén van de Acht en de Supriseshow). Ook traden zij een aantal maal op voor leden van het Koninklijk huis, o.a. bij het huwelijk van kroonprins Willem Alexander met prinses Máxima en voor de toenmalige president van de USA, de heer Bush sr., tijdens diens bezoek aan Leiden. In hun van het United States Marine Corps afgekeken uniformen staan de leden van de Show- and Marchingband garant voor perfecte optredens in binnen- en buitenland.

THE ROYAL BRITISH LEGION BAND & CORPS OF DRUMS VERENIGD KONINKRIJK

The Royal British Legion Band & Corps Of Drums Romford is een marchingband gevestigd in Romford, Essex. De band vierde hun Platinum Jubileum in 2022. De band werd opgericht in 1952 door de heer Peter Richardson B.E.M en is een van de langst bestaande onafhankelijke bands in het Verenigd Koninkrijk. Ze waren de eerste band die optrad bij de Edinburgh Military Tattoo en hebben samengewerkt met bijna elke band van de strijdkrachten in het Verenigd Koninkrijk tijdens vele verschillende (internationale) militaire evenementen. In 2009 nam de band deel aan het World Music Contest in Kerkrade en won twee gouden titels namens het Verenigd Koninkrijk. Dit brengt het totaal aantal wereldtitels op 10 sinds de eerste deelname op het wereldtoneel in 1993. De band heeft de eer gehad om in heel Europa op te treden als vertegenwoordigers van Groot-Brittannië bij verschillende evenementen.

CLUB PIRUETT ESTLAND

De elite groep van ‘Club Piruett’ uit Estland bestaat voornamelijk uit masterturners die u tijdens hun optredens verrassen met acrobatiek, artistieke gymnastiek en dans. Tijdens hun optredens op taptoes in onder andere Edinburgh, Canada en de USA hebben ze het publiek versteld doen staan van hun kunsten. Wij zijn blij dat we ze hebben kunnen contracteren voor deelname aan de ‘Internationale Taptoe België’ 2023!

En er komen nog wat verrassingen aan ...