HARMONIE KASTEL

Stefan Dentant

    Stefan Dentant (°1990) maakte kennis met het medium HaFaBra via de plaatselijke muziekvereniging in Elversele. Op de leeftijd van 16 jaar koos hij uiteindelijk voor trompet. Zijn leraar Bart Van Der Strieckt bereidde hem voor op hogere studies.

Na zijn middelbare studies Latijn-Wiskunde ging hij studeren aan School of Arts - Koninklijke Conservatorium te Gent bij Steven Devolder, waar hij in 2014 zijn Master in de Muziek, afstudeerrichting Klassieke Muziek optie Trompet behaalde.

Hij volgde privélessen en masterclasses bij verschillende namen zoals Urban Agnas (S), Vicente Campos (E), Steven Mead (UK), Roger Webster (UK), Allen Vizzutti (USA), Luc Vertommen, André Vandriessche en vele anderen. 

Hij nam ook deel aan de Lieksa Brass Week in Finland en driemaal aan de International Belgian Brass Academy.   

Naast zijn activiteiten in het professionele milieu is hij actief als solocornettist bij de befaamde Brass Band Buizingen o.l.v. Luc Vertommen.

Hij volgde een opleiding HaFaBradirectie bij Luc Vertommen en staat aan het roer van Harmonie Kastel: sinds 2011 dat in 2014 promoveerde naar de eerste afdeling en Nationaal Kampioen Harmonie Eerste Afdeling werd in 2016 .

dirigent@harmoniekastel.be